Domácí špek v soli a česneku bez uzení - postup přípravy
Domácí špek můžete použít k přípravě hlavních chodů, ale také z něj udělat součást slavnostních mís. Příprava zabere jen pár minut a výsledek je fantastický.
Ingredience
Česnek nakrájejte nadrobno a smíchejte ho s natrhaným bobkovým listem a rozmělněnými kuličkami pepře.
Tip: Kuličky snadno rozmělníte v hmoždíři.
Do směsi přidejte sůl a důkladně ji zamíchejte. Směs zapracujte do špeku, který vložte do mísy a přikryjte potravinovou fólií.
Poznámka: Pokud vám trochu směsi zbylo, pokryjte jí dno mísy.
Domácí špek nechte odpočívat jeden den v pokojové teplotě a na další tři dny ho vložte do lednice. Po této době ho použijte dle potřeby.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty