Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché domácí zeleninové minipizzy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduché domácí zeleninové minipizzy - postup přípravy

Pokud chcete udělat domácí pizzu bez jakéhokoli masa, vyzkoušejte tyto snadné minipizzy. Díky zelenině jsou navíc mnohem zdravější než italská klasika.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vlažnou vodu, mléko, sůl, cukr, sušené droždí a promíchejte. Pak přidejte mouku, promíchejte a nakonec do těsta dejte olej. Rukama nebo robotem vypracujte hladké, nelepivé těsto. Poté ho přikryjte a nechte 40 minut kynout.

2. KROK

Mezitím si nakrájejte cibuli, zelenou, červenou a žlutou papriku, rajčata a nasekejte jarní cibulku. K zelenině přidejte sůl, pepř, sladkou papriku, sušenou bazalku a koriandr dle chuti, přilijte olej a promíchejte.

3. KROK

Těsto na vále rozdělte na 9 dílů, udělejte z nich bochánky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte přikryté 10 minut kynout, pak z nich rukou udělejte placičky, potřete je trochou kečupu a navrch dejte zeleninovou směs. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte minipizzy 20 minut. Pak na vrch dejte strouhaný sýr a pečte je dalších 10 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů