Studený zelný salát s kuřecím masem - postup přípravy
Studený zelný salát s kuřecím masem je lehký a má osvěžující chuť. Výhodou pokrmu je, že ho připravíte jednoduše, rychle a mohou si na něm pochutnat i dietáři.
Maso
Základ
Cibulová marináda
Cibuli nakrájejte na proužky a smíchejte ji se solí, cukrem, octem a vroucí vodou. Zelí nakrájejte na proužky a vařené kuřecí maso nadrobno.
Poznámka: Kuřecí prsa vařte 30 minut v osolené vodě s bobkovým listem, cibulí, mrkví a paprikovým kořením.
Salátovou okurku nakrájejte na menší kousky a vařená vejce nadrobno. Všechny ingredience smíchejte ve větší míse a zelený salát s kuřecím masem ihned servírujte. Skvěle chutná také vychlazený.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut. Před smícháním ingrediencí cibuli slijte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты от мамули