Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky na houbách s rýží

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové plátky na houbách s rýží - postup přípravy

Ochutnejte pokrm s křehkým, šťavnatým masem a aromatickou omáčkou v podobě vepřových plátků na houbách, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem, z obou stran. 

Tip: Aby bylo maso křehčí, můžete ho předem jemně naklepat. To proveďte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

Cibuli nakrájejte nahrubo a pokryjte jí dno pekáče. Přidejte k ní nakrájené houby a vše osolte a posypte trochou drceného kmínu. 

Poznámka: Pekáč můžete vymazat trochou sádla, které zvýrazní chuť pokrmu.

3. KROK

Cibuli s houbami pokryjte plátky vepřové pečeně, na maso položte kousek másla a pokrm podlijte vodou. Poté ho pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut. 

Poznámka: Během pečení maso občas podlévejte vodou a polévejte výpekem.

4. KROK

Hotové vepřové plátky na houbách servírujte s uvařenou rýží. 

Poznámka: Rýži můžete uvařit v rýžovaru nebo klasicky v osolené vodě. V takovém případě se řiďte pokyny k přípravě, které jsou uvedeny na obalu konkrétního produktu. Obecně se doporučuje vařit rýži cca 15 minut.

5. KROK

Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvou zeleninou, jako je například rajče nebo salátová okurka. Díky tomu bude jídlo vypadat veseleji a bude o něco výživnější.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů