Vepřové plátky na houbách s rýží - postup přípravy
Ochutnejte pokrm s křehkým, šťavnatým masem a aromatickou omáčkou v podobě vepřových plátků na houbách, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Základ
Příloha
Maso nakrájejte na tenké plátky, které ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem, z obou stran.
Tip: Aby bylo maso křehčí, můžete ho předem jemně naklepat. To proveďte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Cibuli nakrájejte nahrubo a pokryjte jí dno pekáče. Přidejte k ní nakrájené houby a vše osolte a posypte trochou drceného kmínu.
Poznámka: Pekáč můžete vymazat trochou sádla, které zvýrazní chuť pokrmu.
Cibuli s houbami pokryjte plátky vepřové pečeně, na maso položte kousek másla a pokrm podlijte vodou. Poté ho pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: Během pečení maso občas podlévejte vodou a polévejte výpekem.
Hotové vepřové plátky na houbách servírujte s uvařenou rýží.
Poznámka: Rýži můžete uvařit v rýžovaru nebo klasicky v osolené vodě. V takovém případě se řiďte pokyny k přípravě, které jsou uvedeny na obalu konkrétního produktu. Obecně se doporučuje vařit rýži cca 15 minut.
Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvou zeleninou, jako je například rajče nebo salátová okurka. Díky tomu bude jídlo vypadat veseleji a bude o něco výživnější.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou