Lahodné masové lilky v rajčatové omáčce

Dalších 5 fotografií
Dalších 5 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
65 minut
NÁROČNOST
Snadná

Lahodné masové lilky v rajčatové omáčce - postup přípravy

Lilky všeobecně patří mezi jednu z nejoblíbenějších sezónních surovin a rozhodně se není čemu divit. Jsou lehké, chutné a jako stvořené ať už pro grilování, nevšední recepty ale i jako dietní složka stravy. Je tedy jen na vás, jak tuto chutnou zeleninu využijete vy. Dnes proto pro vás máme další recept v podobě lahodné lilkové rolky s mletým masem a rajčatovou omáčkou, která se na stole určitě neohřeje dlouho.

Nejdříve ze všeho budete potřebovat mírně vetší mísu, ve které si připravte maso. To smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, kořením a se strouhankou. Pořádně promíchejte, celou směs zakryjte v míse alobalem a zhruba na hodinu vložte do lednice, kde se maso stabilizuje a získá tu chuť, kterou má.




Poté se pusťte do dalšího kroku, jímž je příprava lilků. Ty v první řadě řádně umyjte a osušte, poté je podélně rozkrojte na poloviny. Ty pak rovnoměrně uložte na plech vyložený pečícím papírem a mírně je namažte trochou rostlinného oleje. Poté plech vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte zhruba 15 minut. Lilky tak krásně změknou a budu mnohem chutnější. Když po uplynulé době vyjmete lilky z trouby, nechte je mírně ochladnout a poté odstraňte jejich tmavou slupku.

Když máte lilky takto připravené, rozložte na vaši pracovní plochu čistý igelitový sáček. Na ten poté naneste mleté maso a vytvarujte z něj tenkou placičku. Do jejího středu pak položte upečenou polovinu lilku, do které ještě vložte několik kostiček sýru. Přidejte sůl a pepř podle potřeby, a nakonec lilek do masové placky zabalte. Vytvoříte tak něco jako masovou klobásu s lilkem uvnitř.

Takto opakujte u každé poloviny lilku a když budete mít hotovo, uložte vzniklé rolky na plechy vyložený pečícím papírem. Poté je mírně pomažte rozšlehaným vajíčkem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Tam pečte přibližně 30 minut podle potřeby. Mezitím se tak můžete pustit do přípravy rajčatové omáčky.

Na tu budete potřebovat větší pánev, na které si necháte rozehřát rostlinný olej s trochou másla. Poté přidáte rajčatovou pastu, kterou mírně podusíte. K ní poté nastrouhejte také čerstvá rajčata a protlačte česnek. Vše promíchejte, chvilku povařte a poté přidejte horkou vodu. Nakonec jen celou směs přiveďte k varu a máte hotovo.

Když máte vše připravené, vyjměte lilky z trouby a zalijte je rajčatovou omáčkou. Ta se krásně smísí i se šťávou, která vznikla z masa a lilků a vytvoří lahodnou chuť. Nicméně ještě není konec, a tak vraťte plech do trouby, kde lilky nechte ještě zhruba 20 minut dopéct. Poté plech můžete nadobro vytáhnout a začít servírovat. Připravené lilky ozdobte čerstvými bylinkami a můžete podávat. Dobrou chuť!

Galerie

Dalších 5 fotografií
Dalších 5 fotografií
Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 143 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt