Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Perníková roláda s nutellovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Perníková roláda s nutellovým krémem - postup přípravy

Pochutnejte si na perníkové roládě s nutellovým krémem, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je nadýchaná a ideální nejen ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Z vaječných bílků následně vyšlehejte tuhý sníh. 

2. KROK

Do pěny se žloutky vešlehejte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a perníkovým kořením. Do směsi vmíchejte sníh z bílků a vytvořte těsto. 

Tip: Sníh vmíchávejte opatrně, aby těsto příliš nezřídlo.

3. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je korpus upečený, poznáte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Mezitím, co korpus chladne, připravte krém vyšleháním změklého másla s Nutellou. Vychladlý korpus potřete jahodovou marmeládou, polovinou množství krému a zarolujte ho. 

Poznámka: Zbytek krému odložte bokem pro závěrečné zdobení.

6. KROK

Perníkovou roládu potřete zbytkem krému, na kterém vytvořte zdobení pomocí lžičky. Dezert posypte cukrářským zdobením a vložte ho na několik hodin do lednice, aby ztuhl. Poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Při zdobení rolády se nechte inspirovat postupem níže ve videu. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů