Perníková roláda s nutellovým krémem - postup přípravy
Pochutnejte si na perníkové roládě s nutellovým krémem, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je nadýchaná a ideální nejen ke slavnostním příležitostem.
Korpus
Krém
Na potření
Na posypání
Vaječné žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Z vaječných bílků následně vyšlehejte tuhý sníh.
Do pěny se žloutky vešlehejte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a perníkovým kořením. Do směsi vmíchejte sníh z bílků a vytvořte těsto.
Tip: Sníh vmíchávejte opatrně, aby těsto příliš nezřídlo.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je korpus upečený, poznáte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Mezitím, co korpus chladne, připravte krém vyšleháním změklého másla s Nutellou. Vychladlý korpus potřete jahodovou marmeládou, polovinou množství krému a zarolujte ho.
Poznámka: Zbytek krému odložte bokem pro závěrečné zdobení.
Perníkovou roládu potřete zbytkem krému, na kterém vytvořte zdobení pomocí lžičky. Dezert posypte cukrářským zdobením a vložte ho na několik hodin do lednice, aby ztuhl. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Při zdobení rolády se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou