Tres leches aneb Třímlékový koláč - postup přípravy
Potěšte své blízké nadýchaným dezertem s krémem plným čokolády. Tres leches aneb Třímlékový koláč je originální pochoutka, ideální jako sladká tečka po hlavním jídle.
Korpus
Na plech
Poleva
Pěna
Nejprve připravte korpus. Čokoládu s máslem rozpusťte a vaječné bílky vyšlehejte se solí. Jakmile začne vznikat pěna, vešlehejte do ní cukr v několika dávkách.
V samostatné míse vyšlehejte kakao s horkým mlékem a do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Přidejte také vaječné žloutky a dortovou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Mouku s práškem předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do těsta na korpus vmíchejte polovinu vyšlehaného sněhu z bílků, a jakmile se ingredience propojí, směs vmíchejte do zbytku bílkového sněhu. Těsto nalijte na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 25 minut.
Tip: Plech vymažte máslem a vysypte moukou, aby se k němu upečený korpus nepřilepil. Můžete ho navíc vyložit pečicím papírem. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Korpus nechte volně chladnout na chladící mřížce a mezitím připravte polevu. Čokoládu s kakaovým práškem zalijte horkým mlékem a nechte je v něm rozpustit.
Do směsi přilijte smetanu a poté kondenzované mléko. Vychladlý korpus vraťte zpět na plech a směsí ho polijte. Dezert zakryjte potravinovou fólií a vložte na hodinu do lednice. Na závěr připravte čokoládovou pěnu.
Čokoládu rozpusťte v polovině množství smetany a poté ji smíchejte s cukrem a zbytkem smetany. Poté, co se ingredience propojí, šlehejte je, dokud nevznikne tuhý krém. Tím pomažte vychlazený dezert.
Třímlékový koláč servírujte vychlazený a nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci dezertu můžete podávat s kousky čokolády a šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Emma’s Goodies

