Zmrzlinový dort Milka se sušenkami - postup přípravy
Zmrzlinový dort Milka je dokonalým letním dezertem, který potěší všechny milovníky čokolády. Pochoutka je úžasnou kombinací jemné náplně a křupavého základu.
Základ
Náplň
Poleva
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem a smetanou.
Poznámka: Pokud máte světlé sušenky, přidejte ještě 2 lžíce kakaa.
Sušenkovým základem pokryjte dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, kde ho uhlaďte plochým dnem sklenice. Pokračujte s přípravou čokolády, kterou rozpusťte v horké smetaně a naplňte jí cukrářský sáček.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha, přidejte kondenzované mléko s vanilkovým cukrem a směs rozdělte na dvě části. Do jedné z nich vešlehejte kakao a obě směsi, včetně rozpuštěné čokolády, vkládejte střídavě do dortového ráfku.
Zmrzlinový dort Milka nakonec ozdobte zbytkem rozpuštěné čokolády, zakryjte ho potravinovou fólií a vložte ho do mrazáku na 5–7 hodin.
Tip: Ozdobný vzor na povrchu dezertu vytvořte pomocí špejle.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: [Еда без Труда] Ольга Мирошниченко