Jahodové dortíky se smetanovým krémem - postup přípravy
Zaujměte své blízké luxusním dezertem, který chutná fantasticky. Jahodové dortíky jsou plné ovocné náplně a smetanového krému, který si okamžitě zamilujete.
Korpus
Náplň
Krém
K navlhčení
Zdobení
Začněte s přípravou korpusu. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte cukr.
Do směsi vešlehejte citronovou šťávu a vaječné žloutky, jeden po druhém. Přidejte mléko, rostlinný olej a nakonec směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut. Upečené těsto překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte.
Z korpusu vykrojte kolečka a pokračujte s přípravou náplně.
Poznámka: Odřezky z korpusu rozmixujte na jemný prášek, který budete potřebovat k závěrečnému zdobení.
V rendlíku smíchejte mražené jahody s citronovou šťávou a cukrem. Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud ovoce nerozmrzne. Přidejte směs vody a kukuřičného škrobu a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty, do zhoustnutí.
Náplň přendejte do mísy, zakryjte ji fólií a nechte ji chladnout. Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a moučkovým cukrem.
Tip: Místo smetanového sýra můžete použít mascarpone.
Na závěr připravte tekutinu k navlhčení korpusu, smícháním vroucí vody s cukrem. Tekutinou potřete korpus, který následně pokryjte krémem.
Druhou vrstvu krému naneste pouze na polovinu koleček, a to jen po jejich obvodu.
Poznámka: Trochu krému si odložte bokem k závěrečnému potření stran dezertu.
Do otvoru v krému vložte jahodovou náplň, kterou přiklopte druhou polovinou koleček, která jsou potřená jen jednou vrstvou krému. Strany dezertu ozdobte zbylým krémem a celý jeho povrch posypte rozmixovaným korpusem.
Jahodové dortíky ozdobte kousky ovoce a nasekanými pistáciemi dle vlastního vkusu.
Poznámka: Před podáváním vložte dezert na 3–4 hodiny do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lieblingsdesserts