Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové dortíky se smetanovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Jahodové dortíky se smetanovým krémem - postup přípravy

Zaujměte své blízké luxusním dezertem, který chutná fantasticky. Jahodové dortíky jsou plné ovocné náplně a smetanového krému, který si okamžitě zamilujete.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Korpus

Náplň

Krém

K navlhčení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte cukr. 

2. KROK

Do směsi vešlehejte citronovou šťávu a vaječné žloutky, jeden po druhém. Přidejte mléko, rostlinný olej a nakonec směs mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.

3. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut. Upečené těsto překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. 

4. KROK

Z korpusu vykrojte kolečka a pokračujte s přípravou náplně. 

Poznámka: Odřezky z korpusu rozmixujte na jemný prášek, který budete potřebovat k závěrečnému zdobení.

5. KROK

V rendlíku smíchejte mražené jahody s citronovou šťávou a cukrem. Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud ovoce nerozmrzne. Přidejte směs vody a kukuřičného škrobu a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty, do zhoustnutí. 

6. KROK

Náplň přendejte do mísy, zakryjte ji fólií a nechte ji chladnout. Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a moučkovým cukrem. 

Tip: Místo smetanového sýra můžete použít mascarpone.

7. KROK

Na závěr připravte tekutinu k navlhčení korpusu, smícháním vroucí vody s cukrem. Tekutinou potřete korpus, který následně pokryjte krémem. 

8. KROK

Druhou vrstvu krému naneste pouze na polovinu koleček, a to jen po jejich obvodu. 

Poznámka: Trochu krému si odložte bokem k závěrečnému potření stran dezertu.

9. KROK

Do otvoru v krému vložte jahodovou náplň, kterou přiklopte druhou polovinou koleček, která jsou potřená jen jednou vrstvou krému. Strany dezertu ozdobte zbylým krémem a celý jeho povrch posypte rozmixovaným korpusem.

10. KROK

Jahodové dortíky ozdobte kousky ovoce a nasekanými pistáciemi dle vlastního vkusu. 

Poznámka: Před podáváním vložte dezert na 3–4 hodiny do lednice. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Lieblingsdesserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů