Křehké vepřové plátky s cibulovou omáčkou - postup přípravy
Nevíte-li, co si připravit k obědu, vyzkoušejte tyto křehké vepřové plátky s cibulovou omáčkou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete s hranolky, bramborami, rýží či těstovinami.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Stroužek česneku očistěte a nakrájejte ho na tenké plátky. Plátky vepřové pečeně z obou stran osolte a opepřete.
Na rozpáleném oleji maso zprudka opečte z obou stran, aby se zatáhlo. Poté jej dejte stranou. Na výpeku z masa osmahněte cibuli do tmavě zlaté barvy. Během smažení ji několikrát podlijte trochou vody.
K cibuli přisypte hladkou mouku a restujte 30 vteřin. Přilijte k ní vývar, přidejte česnek, sójovou omáčku a tymián. Vše poté dobře promíchejte a přiveďte k varu.
Do omáčky vložte zpět opečené vepřové plátky, pánev přiklopte poklicí a pokrm vařte na mírném ohni přibližně 30 minut, dokud maso nebude měkké.
Maso vyjměte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a podle chuti dosolte. Vepřové plátky vraťte do omáčky a servírujte je s vařenými či opečenými brambory, těstovinami nebo rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem