Domácí karamelové kondenzované mléko

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí karamelové kondenzované mléko - postup přípravy

Rádi pečete nejrůznější moučníky a zákusky? Pak vám rozhodně přijde vhod domácí kondenzované mléko, které se hodí do kdejakého krému. Při správném skladování v lednici vám vydrží klidně i několik týdnů do další spotřeby.

Začněte tím, že si v menším hrnci zahřejete vodu spolu s krupicovým či krystalovým cukrem. Až se hmota zcela rozpustí, vložte do ní i změklé máslo + sůl a pokračujte v zahřívání i míchání.

V momentu, kdy získáte hladkou polotekutou směs hnědé barvy, vlijte do hrnce mléko. Buďte ovšem opatrní, tekutina začne vřít a vzdouvat se. Nezapomeňte neustále míchat, aby se mléko nepřipálilo ke dnu. Nakonec přijde na řadu sušené mléko a po pár minutách vaření máte hotovo.




Skladování karamelového kondenzovaného mléka

Hotové karamelové kondenzované mléko nechte mírně zchladnout a poté přemístěte do uzavíratelné sklenice. Hmotu skladujte určitě na chladném místě, aby se nezkazila. Ideálním místem je tedy lednice. Z domácí směsi lze připravit lahodné krémové náplně do dortů, zákusků i piškotových rolád.

Jak připravit klasické kondenzované mléko?

Pokud vás nezaujalo kondenzované mléko s karamelovou příchutí, můžete zkusit připravit třeba to klasické. Potřebujete tyto suroviny:

  • plnotučné mléko: 600 ml
  • změklé máslo: 40 g
  • krupicový cukr: 200 g

Video recept krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 186 hlasů
Nahlásit chybu
150 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Kynuté bochánky s meruňkovou zavařeninou a pudinkem
0 hlasů
90 minut
25 minut
Bezmasá jídla
Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem
0 hlasů
15 minut
90 minut
Bezmasá jídla
Smažená omeleta z instantních nudlí a sýrem
0 hlasů
10 minut
15 minut
Hlavní chody
Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou
0 hlasů
20 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty