Rozinkové buchty z kynutého těsta - postup přípravy
Vykouzlete u sebe doma pohádkovou atmosféru prostřednictvím vůně čerstvě upečených rozinkových buchet. Jsou nadýchané a příjemně sladké.
Těsto
Na potření
Na vymazání
Sušené brusinky s rozinkami rozdělte do samostatných misek, zalijte je vodou a nechte je 20 minut namáčet. Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte vlažné mléko se změklým máslem.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim sušené droždí, které nechte rozpustit. Následně do směsi vmíchejte mouku se solí a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Ovoce slijte a zapracujte ho do těsta, společně s 50 g mouky. Těsto vložte do mísy, vymazané olejem, zakryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě.
Po hodině těsto znovu prohněťte, rozdělte ho na 4 stejně velké části, z kterých vytvořte bochánky. Ty znovu zakryjte a nechte kynout dalších 15 minut.
Každý bochánek poté vyválejte na plát o výšce 1 cm, který zarolujte a vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Kousky těsta ještě jednou zakryjte a nechte kynout posledních 40 minut.
V samostatné misce smíchejte vaječný žloutek s mlékem, směsí potřete rozinkové buchty a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Tip: Pochoutku servírujte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná. Každou buchtu můžete podávat posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: A COOKING BOOK

