Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rozinkové buchty z kynutého těsta

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rozinkové buchty z kynutého těsta - postup přípravy

Vykouzlete u sebe doma pohádkovou atmosféru prostřednictvím vůně čerstvě upečených rozinkových buchet. Jsou nadýchané a příjemně sladké.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Těsto

Na potření

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušené brusinky s rozinkami rozdělte do samostatných misek, zalijte je vodou a nechte je 20 minut namáčet. Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte vlažné mléko se změklým máslem. 

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim sušené droždí, které nechte rozpustit. Následně do směsi vmíchejte mouku se solí a vytvořte těsto.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Ovoce slijte a zapracujte ho do těsta, společně s 50 g mouky. Těsto vložte do mísy, vymazané olejem, zakryjte potravinovou fólií a nechte ho  1 hodinu kynout na teplém místě.

4. KROK

Po hodině těsto znovu prohněťte, rozdělte ho na 4 stejně velké části, z kterých vytvořte bochánky. Ty znovu zakryjte a nechte kynout dalších 15 minut. 

5. KROK

Každý bochánek poté vyválejte na plát o výšce 1 cm, který zarolujte a vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Kousky těsta ještě jednou zakryjte a nechte kynout posledních 40 minut. 

6. KROK

V samostatné misce smíchejte vaječný žloutek s mlékem, směsí potřete rozinkové buchty a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

7. KROK

Tip: Pochoutku servírujte až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná. Každou buchtu můžete podávat posypanou moučkovým cukrem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: A COOKING BOOK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů