Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák s česnekem a nasekaným koprem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Květák s česnekem a nasekaným koprem - postup přípravy

Pokud máte rádi bezmasé pokrmy, ale došla vám inspirace, určitě vám zachutná aromatický květák s česnekem. Pokrm je lehký, ale přesto dokonale zasytí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák důkladně omyjte, zbavte ho listů s košťálem a rozdělte ho na jednotlivé růžičky, které vařte 2 minuty v osolené vodě, pod pokličkou. 

2. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájený česnek 1 minutu. Poté ho zaprašte mletou sladkou paprikou a přidejte k němu slitý květák, který ochuťte solí a pepřem. Pokrm následně smažte 5 minut. 

3. KROK

Po této době květák odstavte z tepla a servírujte ho posypaný nasekaným koprem. 

Tip: Takto připravený pokrm můžete podávat samostatně, ale skvěle se hodí i jako komponent do salátů.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Kouzlo chuti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů