Květák s česnekem a nasekaným koprem - postup přípravy
Pokud máte rádi bezmasé pokrmy, ale došla vám inspirace, určitě vám zachutná aromatický květák s česnekem. Pokrm je lehký, ale přesto dokonale zasytí.
Základ
Na smažení
Na posypání
Květák důkladně omyjte, zbavte ho listů s košťálem a rozdělte ho na jednotlivé růžičky, které vařte 2 minuty v osolené vodě, pod pokličkou.
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájený česnek 1 minutu. Poté ho zaprašte mletou sladkou paprikou a přidejte k němu slitý květák, který ochuťte solí a pepřem. Pokrm následně smažte 5 minut.
Po této době květák odstavte z tepla a servírujte ho posypaný nasekaným koprem.
Tip: Takto připravený pokrm můžete podávat samostatně, ale skvěle se hodí i jako komponent do salátů.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.