Jednoduchý piškotový korpus ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte jednoduchý piškotový korpus, který můžete použít k tvorbě nejrůznějších dezertů. Výhodou je, že ho upečete jen ze 3 ingrediencí.
Těsto
Na vymazání
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny – potrvá to přibližně 15 minut. Do směsi opatrně vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které vlijte do formy na pečení, vymazané máslem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. Přidejte ji také v několika dávkách, aby se ingredience lépe a rychleji propojily.
Jednoduchý piškotový korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Zda je korpus upečený, zkontrolujte pomocí špejle. Pokud jí z něj vyndáte čistou, máte hotovo.
Korpus zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 6 hodin do lednice. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud ho v lednici necháte přes noc.
Poznámka: Množství ingrediencí v tomto receptu je určeno pro vytvoření korpusu o průměru 19–20 cm a výšce cca 7 cm. Ingredience pro větší množství těsta naleznete v popisku pod videem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jenya Kitch

