Máslové buchty z kynutého těsta - postup přípravy
Připravte si tradiční pochoutku s jemnou chutí a nadýchanou strukturou. Máslové buchty se skvěle hodí ke snídani, ale potěšíte jimi i u odpolední kávy.
Těsto
Na potření
Ke hnětení
Na vymazání
Na potření
Cukr smíchejte se sušeným droždím a mlékem. Jakmile se droždí rozpustí, nechte směs reagovat 10 minut. Do vzniklého kvásku přidejte rozpuštěné máslo s vejcem a ingredience zamíchejte.
Do směsi vmíchejte mouku s 50 g cukru, špetkou soli a uhněťte těsto, které nechte odpočívat 20 minut, nezakryté.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Následně těsto pomažte trochou másla a na pomoučeném vále ho hněťte 10 minut. Poté ho vložte do olejem vymazané mísy, zakryjte fólií a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 16 stejně velkých kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty vyskládejte do pekáče, vyloženého pečicím papírem, zakryjte je fólií a nechte kynout ještě 30 minut.
Bochánky potřete směsí rozšlehaného vejce s mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut. Máslové buchty na závěr potřete trochou másla a po vychladnutí je servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Savor Easy
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.