Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové buchty z kynutého těsta

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Máslové buchty z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si tradiční pochoutku s jemnou chutí a nadýchanou strukturou. Máslové buchty se skvěle hodí ke snídani, ale potěšíte jimi i u odpolední kávy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Ke hnětení

Na vymazání

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte se sušeným droždím a mlékem. Jakmile se droždí rozpustí, nechte směs reagovat 10 minut. Do vzniklého kvásku přidejte rozpuštěné máslo s vejcem a ingredience zamíchejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s 50 g cukru, špetkou soli a uhněťte těsto, které nechte odpočívat 20 minut, nezakryté. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Následně těsto pomažte trochou másla a na pomoučeném vále ho hněťte 10 minut. Poté ho vložte do olejem vymazané mísy, zakryjte fólií a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 16 stejně velkých kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty vyskládejte do pekáče, vyloženého pečicím papírem, zakryjte je fólií a nechte kynout ještě 30 minut. 

5. KROK

Bochánky potřete směsí rozšlehaného vejce s mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut. Máslové buchty na závěr potřete trochou másla a po vychladnutí je servírujte. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Savor Easy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů