Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rohlíčky z tvarohového těsta s vanilkou

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rohlíčky z tvarohového těsta s vanilkou - postup přípravy

Zútulněte svůj domov nádhernou vůní rohlíčků z tvarohového těsta, které se rozplývají na jazyku. Jejich výhodou je snadná příprava jen z několika málo ingrediencí.

Ingredience pro:
32 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte se změklým máslem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, zapracujte do nich mouku. 

Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto vložte do sáčku a nechte ho 30 minut odpočívat. Poté ho rozdělte na dvě části, z nichž každou vyválejte na kruhový plát o tloušťce 0,4 cm, který rozdělte na 16 stejných trojúhelníků. 

3. KROK

Ve špičce každého trojúhelníku vytvořte dva řezy, těsto posypte 2 lžícemi cukru a každý trojúhelník zarolujte ze širší strany. Rohlíčky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.

4. KROK

Postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Upečené rohlíčky z tvarohového těsta nechte vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem.

Poznámka: Díky nižší teplotě budou rohlíčky lépe stravitelné.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Yasemin Gotovit

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů