Nadýchané koláče s mandarinkami - postup přípravy
Tento dezert z kynutého těsta si oblíbíte pro jeho originální vzhled a osvěžující chuť. Nadýchané koláče s mandarinkami jsou vláčné, snadné a vhodné i na slavnosti.
Těsto
Náplň
Na potření
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Mléko smíchejte s vodou, droždím, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, vaječným bílkem, olejem a solí.
Přidejte polohrubou mouku a vytvořte těsto, které vložte do olejem vymazané mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte s vejcem, vanilkovým pudinkem v prášku, vanilkovým i moučkovým cukrem a citronovou kůrou.
Vykynuté těsto rozdělte na 14 stejných kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte čistou utěrkou a nechte kynout dalších 15 minut.
Bochánky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, kde je mírným přitlačením zploštěte. Pomocí plochého dna sklenice vytvořte ve středu koláčů důlky, naplňte je tvarohovou náplní a tu pokryjte meruňkami.
Naplněné bochánky nechte kynout ještě 40 minut a poté těsto kolem náplně potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku a mléka.
Nadýchané koláče pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu 25 minut. Po vychladnutí pochoutku podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: P-S BACKPARADIES

