Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem - postup přípravy

Toužíte-li po šťavnatém masu, které by se vám rozpadalo na jazyku, připravte si vepřovou pečeni. Je plná chuti česneku, rozmarýnu a aromatického koření.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na plátky o tloušťce 2 cm, které ochuťte mletou sladkou paprikou, solí a černým pepřem z obou stran. Maso potřete také trochou olivového oleje.

2. KROK

Tip: Aby bylo maso jemnější, můžete ho naklepat přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Plátky masa smažte na rozpálené pánvi 3–4 minuty, z každé strany a poté k nim přidejte nahrubo nakrájený česnek s rozmarýnem.  

Poznámka: Na každý plátek masa položte 1 snítku rozmarýnu.

4. KROK

Maso zakryjte pokličkou a duste ho 15–20 minut na mírném ohni, doměkka. 

Tip: Vepřovou pečeni můžete podávat s rýží, houbami a rajčatovým salátem. Přípravu těchto pokrmů si můžete prohlédnout níže ve videu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Savory Plates

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů