Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem - postup přípravy
Toužíte-li po šťavnatém masu, které by se vám rozpadalo na jazyku, připravte si vepřovou pečeni. Je plná chuti česneku, rozmarýnu a aromatického koření.
Ingredience
Maso nakrájejte na plátky o tloušťce 2 cm, které ochuťte mletou sladkou paprikou, solí a černým pepřem z obou stran. Maso potřete také trochou olivového oleje.
Tip: Aby bylo maso jemnější, můžete ho naklepat přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Plátky masa smažte na rozpálené pánvi 3–4 minuty, z každé strany a poté k nim přidejte nahrubo nakrájený česnek s rozmarýnem.
Poznámka: Na každý plátek masa položte 1 snítku rozmarýnu.
Maso zakryjte pokličkou a duste ho 15–20 minut na mírném ohni, doměkka.
Tip: Vepřovou pečeni můžete podávat s rýží, houbami a rajčatovým salátem. Přípravu těchto pokrmů si můžete prohlédnout níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Savory Plates

