Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuchyňské zlepšováky, které vás dosud nenapadly, ale budou se hodit

Kuchyňské zlepšováky, které vás dosud nenapadly, ale budou se hodit - postup přípravy

Práce v kuchyni skýtá celou řadu výzev, kterým čelí začátečníci i pokročilí kuchaři. Jejich řešení je záležitostí zkušeností a důvtipu. Pokud chcete ušetřit svůj čas i nervy, inspirujte se tipy, které najdete na níže uvedeném videu. Určitě se vám budou hodit a možná budete hodně překvapeni!

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Jak použít půlku cibule a zbytek uchovat?

Cibuli neloupejte. Rozkrojte ji na poloviny i se slupkou. Tu část, kterou chcete uchovat, osušte v místě řezu papírovým ubrouskem, roztavte máslo a silikonovou štětkou jím natřete celou oblast řezu. Takto připravenou cibuli vložte do uzavíratelné a vzduchotěsné krabičky a uložte ji do lednice.

2. KROK

Jak urychlit var?

Potřebujete uvařit brambory, ale času není nazbyt? Naštěstí to lze vyřešit. Jednak do vody nepřidávejte sůl dříve, než se voda začne vařit a jednak do vody nalijte jednu polévkovou lžičku vinného octa.

3. KROK

Jak připravit domácí smetanový sýr?

Rozmíchejte tvaroh nebo kysanou smetanu v mléce na řídkou kaši. Tu nalijte do síta vyloženého několika vrstvami gázy, síto vložte do misky, a to vše nechte stát přes noc v lednici. Druhý den rozbalíte z gázy krásný a čerstvý sýr.

4. KROK

Jak zapéct kuřecí paličky, aby byly zlaté ze všech stran?

Namísto pekáče, odkud je kuře z poloviny vařené, zavěste kuřecí paličky za kloubky do mřížky trouby. Na dno trouby položte plech vyložený pečicím papírem, aby měl kam odkapávat tuk a takto pečte dozlatova.

5. KROK

Jak vyčistit mřížku trouby?

Pokud pečete kuře tak, jak jsme zmínili v předchozím bodě, zůstanou vám na mřížce přípečky. Těch se snadno zbavíte tak, že mřížku očistíte kusem alobalu. Ten je snadno seškrábe pryč.

6. KROK

Jak nakrájet jablka na kroužky?

Jablko položte tak, aby jadřinec ležel vodorovně a jablko nakrájejte na plátky. Víčkem od plastové láhve pak vykrájejte kousky jadřinců ze středu plátků.

7. KROK

Jak zabránit lžíci, aby spadla do hrnce?

Pokud mícháte polévku či guláš lžící, můžete zabránit jejímu utopení jednoduše tak, že na rukojeť přicvaknete kolíček na prádlo. S jeho pomocí pak lžíci zahákněte za okraj hrnce.

8. KROK

Jak podepřít použitou stěrku, aby neušpinila stůl?

Na použitou stěrku připněte kolíček na prádlo a jednoduše ji o něj opřete.

9. KROK

Jak otevřít zavařovací sklenici?

Nejde vám otevřít sklenice s okurkami, protože vám víčko v ruce prokluzuje? Umístěte po obvodu víčka obyčejnou gumičku. Díky ní už nic klouzat nebude a sklenici snadno otevřete.

10. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů