Hrnkový chlebíček se sušeným ovocem - postup přípravy
Až ochutnáte tento jemný dezert s osvěžující chutí, nebudete si chtít připravovat jiný. Hrnkový chlebíček je jednoduchý na přípravu a doslova se rozplývá v ústech.
Těsto
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem, rozpuštěným máslem, olejem, mlékem a vanilkovým extraktem do světlé pěny.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a sušené ovoce, předem smíchané se 2 lžícemi mouky. Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a posypte ho trochou sušeného ovoce a hnědým cukrem.
Hrnkový chlebíček pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy Quick Recipes

