Řízky v těstíčku s česnekem a hořčicí - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte šťavnaté a křehké maso, které se hodí k obědu i na slavnostní mísy. Řízky v těstíčku připravíte snadno a jen za pár minut.
Maso
Na smažení
Kuřecí prsa horizontálně rozřežte na 13 tenkých plátků, které jemně naklepejte.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso vložte do větší mísy, kde ho smíchejte s vejcem, solí, pepřem, majonézou a zakysanou smetanou. Přidejte hořčici a koření na kuřecí maso.
Tip: Maso můžete ochutit například kořením Kuře pečené nebo Kuře 7 bylin.
Do mísy s masem vložte také nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, škrobem, ingredience zamíchejte a maso v těstíčku obalte.
Poznámka: Před smažením nechte maso 1–2 hodiny marinovat.
Řízky smažte v rozpáleném oleji 8 minut ze všech stran a poté je servírujte s oblíbenou přílohou.
Tip: Řízky v těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты от мамули

