Čokoládové minidortíky s třešněmi - postup přípravy
Pokud chystáte oslavu, neměly by na vaší tabuli chybět čokoládové minidortíky s třešněmi, které vypadají luxusně. Dezert je snadný, nadýchaný a rozplývá se na jazyku.
Piškot
K navlhčení
Ganache
Krém
Zdobení
Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do světlé pěny. Po 10 minutách šlehání přidejte olej s mlékem a poté směs mouky, kakaového prášku a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Vzniku hrudek předejdete prosetím suchých ingrediencí.
Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut.
Tip: Zda e těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečený piškot nechte vychladnout a mezitím připravte ganache, rozpuštěním hořké čokolády v horké smetaně. Vychladlý piškot navlhčete směsí vody, cukru a citronové šťávy a vykrojte z něj kolečka o průměru 5–6 cm.
Do středu poloviny koleček aplikujte polovinu množství ganache, kterou druhou polovinou koleček zakryjte. Povrch piškotu pokryjte zbytkem ganache a připravte krém.
Zakysanou smetanu smíchejte s kakaovým práškem, moučkovým cukrem a rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnce nebo vodní lázni během 2 minut.
Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte jím každý kousek dezertu. Čokoládové minidortíky na závěr ozdobte konzervovanými třešněmi a několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Sophie Mayer

