Koláč s broskvemi a smetanovým krémem - postup přípravy
Udělejte si radost koláčem s broskvemi, který je plný smetanového krému a křupavých mandlí. Má jemnou strukturu, je snadný a rozplývá se na jazyku.
Korpus
Na vymazání
Krém
Zdobení
Na potření
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do světlé pěny. Poté přidejte změklé máslo s moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Vzniku hrudek předejdete, pokud suché ingredience prosejete.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části, z nichž jednu rozprostřete do koláčové formy, vymazané máslem a propíchejte ji vidličkou po celé ploše.
Pokračujte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte mléko s vaječnými žloutky, klasickým i vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem.
Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní zakysanou smetanu s citronovou šťávou.
Tip: Místo smetany můžete použít mascarpone.
Krémem pokryjte těsto ve formě a ozdobte ho broskvemi. Druhou část těsta vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, kterým dezert zakryjte.
Poznámka: Okraje těsta zarovnejte tak, aby přes formu nepřesahovaly.
Koláč s broskvemi potřete vaječným bílkem, posypte ho plátky mandlí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Pochoutku podávejte vychladlou a posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

