Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s broskvemi a smetanovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Koláč s broskvemi a smetanovým krémem - postup přípravy

Udělejte si radost koláčem s broskvemi, který je plný smetanového krému a křupavých mandlí. Má jemnou strukturu, je snadný a rozplývá se na jazyku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Na vymazání

Krém

Zdobení

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do světlé pěny. Poté přidejte změklé máslo s moukou a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Vzniku hrudek předejdete, pokud suché ingredience prosejete.

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části, z nichž jednu rozprostřete do koláčové formy, vymazané máslem a propíchejte ji vidličkou po celé ploše.

3. KROK

Pokračujte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte mléko s vaječnými žloutky, klasickým i vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. 

4. KROK

Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní zakysanou smetanu s citronovou šťávou. 

Tip: Místo smetany můžete použít mascarpone.

5. KROK

Krémem pokryjte těsto ve formě a ozdobte ho broskvemi. Druhou část těsta vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, kterým dezert zakryjte. 

Poznámka: Okraje těsta zarovnejte tak, aby přes formu nepřesahovaly.

6. KROK

Koláč s broskvemi potřete vaječným bílkem, posypte ho plátky mandlí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Pochoutku podávejte vychladlou a posypanou moučkovým cukrem. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů