Cibulové kaiserky z kynutého těsta - postup přípravy
Provoňte svou domácnost pečivem podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Cibulové kaiserky z kynutého těsta jsou křupavé a nadýchané.
Kvásek
Těsto
Na potření a posypání
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty a nechte ji vychladnout. V míse smíchejte vlažnou vodu s cukrem a droždím, směs poprašte moukou a nechte ji reagovat 30 minut na teplém místě.
V samostatné míse smíchejte mouku se solí, kváskem a cibulí. Vypracujte těsto, které zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Vykynuté těsto rozdělte na 6 stejně velkých kousků, z kterých vytvarujte bulky. Ty vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a na jejich povrchu vytvořte tři řezy do tvaru hvězdy.
Těsto potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem, sezamovými semínky, kmínem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Tip: Cibulové kaiserky servírujte až po vychladnutí. Budou tak lépe stravitelné.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

