Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibulové kaiserky z kynutého těsta

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Cibulové kaiserky z kynutého těsta - postup přípravy

Provoňte svou domácnost pečivem podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Cibulové kaiserky z kynutého těsta jsou křupavé a nadýchané.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty a nechte ji vychladnout. V míse smíchejte vlažnou vodu s cukrem a droždím, směs poprašte moukou a nechte ji reagovat 30 minut na teplém místě.

2. KROK

V samostatné míse smíchejte mouku se solí, kváskem a cibulí. Vypracujte těsto, které zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 6 stejně velkých kousků, z kterých vytvarujte bulky. Ty vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a na jejich povrchu vytvořte tři řezy do tvaru hvězdy.

4. KROK

Těsto potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem, sezamovými semínky, kmínem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.

Tip: Cibulové kaiserky servírujte až po vychladnutí. Budou tak lépe stravitelné.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů