Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pivní bagety s žitnou celozrnnou moukou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pivní bagety s žitnou celozrnnou moukou - postup přípravy

Velmi dobré bagety si můžete upéci i z těsta zadělávaného pivem, budou samozřejmě jiné než originální francouzské, ale velmi dobré. Recept nám poskytla paní Romana Staňová.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejprve ze sladěnky, droždí, vlažné vody a 170 gramů hladké mouky zadělejte na omládek. Vše promíchejte a nechte asi hodinu odstát.

2. KROK

Poté přilijte pivo o pokojové teplotě, přidejte olej, sůl, žitnou celozrnnou mouku a zbytek hladké mouky. Přisypávejte a zpracovávejte ji do těsta postupně, až bude vláčné a nelepivé. Přikryjte ho a nechte hodinu kynout.

3. KROK

Rozdělte těsto na několik dílů, podle toho, jak chcete pečivo veliké, a vytvarujte z nich bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 45 minut kynout. Žiletkou do nich poté udělejte zářezy.

4. KROK

Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte bagety asi 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů