Pizza na plech se 3 druhy sýrů - postup přípravy
Až nebudete mít náladu na zdlouhavé vaření, připravte si pizzu na plech, která je hotová za pár minut a hodí se k hlavnímu jídlu i ke svačině. Ohromí vás bohatou chutí.
Těsto
Na vymazání
Omáčka
Na posypání
Zdobení
Mouku smíchejte s droždím, cukrem, vodou, solí a olejem. Vytvořte těsto, které vložte do olejem vymazané mísy, zakryjte ho fólií a nechte kynout 3–4 hodiny.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete prosetím mouky.
Jakmile těsto zdvojnásobí svou velikost, rozprostřete ho na plech, vymazaný olejem, zakryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout dalších 45–60 minut.
Mezitím připravte směs na potření těsta. Rajčatovou omáčku smíchejte se solí, oreganem, natrhanými listy bazalky a olejem. Omáčkou potřete těsto a pizzu pečte v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 8–10 minut.
Pizzu na plech následně posypte najemno nastrouhaným parmazánem, nahrubo nastrouhaným sýrem provola nebo caciocavallo a plátky mozzarelly. Povrch pizzy ozdobte lístky bazalky a pokračujte v pečení ještě 5 minut.
Tip: Okraje upečené pizzy můžete navlhčit trochou olivového oleje. Pizzu na plech servírujte teplou, ale skvěle chutná také po vychladnutí, což z ní dělá příjemnou svačinku na cesty.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola

