Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové hranolky z trouby s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zeleninové hranolky z trouby s česnekem - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte přílohu k masu, ale také pochoutku, vhodnou k rychlému pohoštění. Zeleninové hranolky z trouby jsou výživné a obsahují minimum tuku.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Základ

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Lilek, cuketu, oloupané brambory a oba druhy papriky nakrájejte na hranolky.

Poznámky: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

2. KROK

Hranolky smíchejte s olivovým olejem a obalte je ve směsi strouhanky, strouhaného sýra, soli, pepře, strouhaného česneku a nasekané petrželky.

3. KROK

Připravte si plech, vyložený pečicím papírem, který potřete olejem a zeleninové hranolky na něj vyskládejte. Zeleninu následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. 

4. KROK

Tip: Zeleninové hranolky z trouby servírujte s oblíbeným masem nebo si na nich pochutnejte samostatně, například jen s oblíbeným dipem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tutti a Tavola

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů