Zeleninové hranolky z trouby s česnekem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte přílohu k masu, ale také pochoutku, vhodnou k rychlému pohoštění. Zeleninové hranolky z trouby jsou výživné a obsahují minimum tuku.
Základ
Na obalení
Lilek, cuketu, oloupané brambory a oba druhy papriky nakrájejte na hranolky.
Poznámky: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Hranolky smíchejte s olivovým olejem a obalte je ve směsi strouhanky, strouhaného sýra, soli, pepře, strouhaného česneku a nasekané petrželky.
Připravte si plech, vyložený pečicím papírem, který potřete olejem a zeleninové hranolky na něj vyskládejte. Zeleninu následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Zeleninové hranolky z trouby servírujte s oblíbeným masem nebo si na nich pochutnejte samostatně, například jen s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola

