Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené kávové řezy s krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nepečené kávové řezy s krémem - postup přípravy

Až budete pořádat posezení s blízkými, nabídněte jim nepečené kávové řezy, které jsou plné jemného krému. Výhodou je rychlá příprava, kterou zvládnou i začátečníci.

Představte si dezert, který voní po čerstvě uvařené kávě, je jemný, nadýchaný a přitom nepotřebuje žádné pečení. Přesně takové jsou tyto nepečené kávové řezy. Každá vrstva je stvořená pro chvíle, kdy si chcete dopřát něco sladkého, aniž byste stáli dlouho u trouby.

Základ tvoří klasické cukrářské piškoty, které stačí jen lehce navlhčit rozpuštěnou kávou. Nad nimi spočívá krém z mascarpone, smetany a cukru, který je krásně vláčný a jemně kávově provoněný. Celé to završuje zdobení kávovými zrny či drobnými čokoládovými kousky, které dodají řezu nejen vůni, ale i trochu hravého vzhledu.

Tyto řezy jsou ideální ke kávě, na rychlou oslavu nebo jen tak, když vás přepadne chuť na něco sladkého a voňavého. Připravené během pár minut, chutnají tak dobře, že u plechu nikdy nezůstanou žádné zbytky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Základ

K navlhčení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou krému. Mascarpone vyšlehejte s cukrem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte smetanu ke šlehání v několika dávkách. Po minutě do směsi vyšlehejte také rozpuštěnou instantní kávu.

2. KROK

Dortový ráfek, vyložený potravinovou fólií, naplňte cukrářskými piškoty, které předem navlhčete v kávě. Mezi každé dva piškoty aplikujte krém, kterým nakonec pokryjte povrch celého dezertu. 

3. KROK

Tip: Krémovou směs vložte do lednice na dobu, než připravíte dortový ráfek a základ dezertu. Krém se vám bude mezi piškoty lépe nanášet, použijete-li cukrářský sáček.

4. KROK

Pochoutku zakryjte fólií a vložte ji na 1 hodinu do lednice nebo mrazáku. 

Poznámka: Před servírováním nepečené kávové řezy nechte 10 minut v pokojové teplotě. Pochoutku podávejte ozdobenou kávovými zrny nebo kousky čokolády. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tutti a Tavola

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů