Rybí filé v koprovo-hořčičném těstíčku s bramborem

i Zdroj fotografie: Ladislava Šatavová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rybí filé v koprovo-hořčičném těstíčku s bramborem - postup přípravy

Smažené rybí filé neprávem požívá pověsti rychlého jídla pro studenty a vůbec všechny, kteří neumějí vařit. Pokud zrovna nepoužijete to předobalené z regálu v supermarketu, můžete si recept zásadně vylepšit, třeba podle receptu od paní Ladislavy Šatavové.
1. KROK

Rybí filety nakrájejte na kostky či jiné menší kousky a podle chuti je osolte. Připravte si talíře s hladkou moukou a se strouhankou. Do třetího vyklepněte vejce, přidejte k němu jednu polévkovou lžíci hořčice, kapku mléka a jemně nasekaný kopr (pokud nemáte rádi kopr, můžete použít jiné zelené bylinky) a směs vidličkou či metlou dobře prošlehejte.

2. KROK

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje. Každý kousek filé obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vaječném těstíčku a nakonec ve strouhance a vložte ho do horkého oleje v pánvi. Filé nechte osmažit na mírném až středním žáru po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Hotové filé podávejte s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou a posypané jemně nasekaným koprem a petrželkou.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 364 hlasů
Nahlásit chybu
131 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt