Mražené jahody bez přidaného cukru - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete užívat čerstvých jahod po celý rok. Výhodou přípravy je její jednoduchost, rychlost a potřeba pouze jedné ingredience s osvěžující chutí.
Ingredience
Jahody důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je zelených částí a polovinu jejich množství rozmixujte dohladka.
Tip: Chcete-li, můžete do jahod v mixéru přidat trochu cukru dle vlastní chuti.
Druhou polovinu jahod rozdělte do sterilizovaných sklenic nebo jiných nádob a rozmixovanými jahodami je zalijte.
Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Nádoby s jahodami uzavřete a vložte do mrazáku. Takto zpracované jahody vydrží čerstvé až 1 rok, při správném skladování.
Poznámka: Po rozmrazení ovoce co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кухня наизнанку

