Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová marmeláda bez želírovacího cukru

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Jahodová marmeláda bez želírovacího cukru - postup přípravy

Jahodová marmeláda bez želírovacího cukru je skvělou volbou pro ty, kteří touží po čisté chuti ovoce bez zbytečných přísad. Příprava je jednoduchá a rychlá.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na menší kousky a vložte do hrnce. Jahody zasypte třemi lžícemi cukru, ingredience důkladně promíchejte a ovoce nechte odpočívat 3 hodiny, pod pokličkou. 

2. KROK

Po této době jahody vařte 15 minut a následně do nich vmíchejte dužinu vanilkového lusku, cukr a polovinu množství citronové šťávy.

Poznámka: Do jahod přidejte takové množství cukru, které vám vyhovuje.

3. KROK

Směs vařte dalších 15 minut a po této době jahody rozmixujte a chcete-li, ještě je dochuťte dalším cukrem nebo šťávou z citronu. 

4. KROK

Tip: Na talířek odlijte trochu marmelády a vyzkoušejte, jakou má konzistenci. Pokud je stále příliš tekutý, vařte ho ještě 5–6 minut. 

5. KROK

Horkou jahodovou marmeládou bez želírovacího cukru naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete. Marmeládu nechte volně vychladnout a poté ji skladujte na chladném a tmavém místě. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kalinkas Kueche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů