Jahodová marmeláda bez želírovacího cukru - postup přípravy
Jahodová marmeláda bez želírovacího cukru je skvělou volbou pro ty, kteří touží po čisté chuti ovoce bez zbytečných přísad. Příprava je jednoduchá a rychlá.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na menší kousky a vložte do hrnce. Jahody zasypte třemi lžícemi cukru, ingredience důkladně promíchejte a ovoce nechte odpočívat 3 hodiny, pod pokličkou.
Po této době jahody vařte 15 minut a následně do nich vmíchejte dužinu vanilkového lusku, cukr a polovinu množství citronové šťávy.
Poznámka: Do jahod přidejte takové množství cukru, které vám vyhovuje.
Směs vařte dalších 15 minut a po této době jahody rozmixujte a chcete-li, ještě je dochuťte dalším cukrem nebo šťávou z citronu.
Tip: Na talířek odlijte trochu marmelády a vyzkoušejte, jakou má konzistenci. Pokud je stále příliš tekutý, vařte ho ještě 5–6 minut.
Horkou jahodovou marmeládou bez želírovacího cukru naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete. Marmeládu nechte volně vychladnout a poté ji skladujte na chladném a tmavém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kalinkas Kueche

