Karamelový sirup jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Karamelový sirup je lahodná domácí pochoutka, která skvěle doplní kávu, dezerty i palačinky. Připravíte ho jen ze 4 ingrediencí a těšit se můžete na úžasně bohatou chuť.
Ingredience
V hrnci nechte rozpustit cukr. Asi po 2–3 minutách, jakmile zkaramelizuje, hrnec odstavte z tepla a do cukru vmíchejte vroucí vodu.
Poznámka: Po přilití vroucí vody může karamel trochu prskat a srazit se. Jedná se o normální jev. Karamel jednoduše míchejte, dokud se znovu nerozpustí.
Do karamelu přidejte vanilkový extrakt se špetkou soli a sirup nechte volně vychladnout. Asi za 15–20 minut karamelový sirup vlijte do sklenice, kterou uzavřete.
Tip: Sirup skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: NO OVEN

