Rychlá meruňková marmeláda s kusy ovoce - postup přípravy
Rychlá meruňková marmeláda je ideální pro milovníky chutných domácích dobrot bez dlouhého vaření. Vychutnejte si šťavnaté kousky ovoce, připomínajících léto.
Ingredience
Meruňky důkladně očistěte, vypeckujte a vložte je do pánve se třemi lžícemi vody, kde je smíchejte s cukrem. Ovoce vařte 5 minut na mírném ohni a přidejte dalších 250 g cukru.
Ovoce s cukrem znovu promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Přidejte kyselinu citronovou, dalších 250 g cukru a směs vařte ještě 5 minut.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Nakonec do směsi vmíchejte zbytek cukru a vařte ji posledních 5 minut.
Poznámka: Pokud ani po 20 minutách nemá marmeláda požadovanou konzistenci, vařte ji ještě 5, maximálně 10 minut.
Rychlou meruňkovou marmeládu můžete skladovat dvěma způsoby. Můžete jí naplnit vzduchotěsnou nádobu, kterou skladujte v lednici.
Další variantou je, že marmeládou naplníte sterilizovanou sklenici s víkem, kterou pevně uzavřete. V takovém případě ji můžete uchovávat na chladném a tmavém místě, mimo lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ленивые рецепты с Анной Дашевской

