Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá meruňková marmeláda s kusy ovoce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá meruňková marmeláda s kusy ovoce - postup přípravy

Rychlá meruňková marmeláda je ideální pro milovníky chutných domácích dobrot bez dlouhého vaření. Vychutnejte si šťavnaté kousky ovoce, připomínajících léto.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky důkladně očistěte, vypeckujte a vložte je do pánve se třemi lžícemi vody, kde je smíchejte s cukrem. Ovoce vařte 5 minut na mírném ohni a přidejte dalších 250 g cukru. 

2. KROK

Ovoce s cukrem znovu promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Přidejte kyselinu citronovou, dalších 250 g cukru a směs vařte ještě 5 minut.

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

3. KROK

Nakonec do směsi vmíchejte zbytek cukru a vařte ji posledních 5 minut. 

Poznámka: Pokud ani po 20 minutách nemá marmeláda požadovanou konzistenci, vařte ji ještě 5, maximálně 10 minut.

4. KROK

Rychlou meruňkovou marmeládu můžete skladovat dvěma způsoby. Můžete jí naplnit vzduchotěsnou nádobu, kterou skladujte v lednici. 

5. KROK

Další variantou je, že marmeládou naplníte sterilizovanou sklenici s víkem, kterou pevně uzavřete. V takovém případě ji můžete uchovávat na chladném a tmavém místě, mimo lednici. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů