Třešňový džem s agarem jen ze 3 surovin - postup přípravy
Třešňový džem s agarem je skvělým způsobem, jak si užít chuť čerstvého ovoce bez zbytečné chemie. Připravíte ho rychle a můžete ho použít na pečivo i do dezertů.
Ingredience
Vypeckované třešně vložte do většího hrnce, kde je rozmixujte a smíchejte s cukrem. Do rendlíku odeberte 3 naběračky směsi, které smíchejte s Agar-Agarem. Směs vařte 5 minut.
Jakmile směs zhoustne, vmíchejte do ní další 2 naběračky třešní a směs s Agar-Agarem přidejte do velkého hrnce s rozmixovanými třešněmi.
Pokračujte ve vaření dalších 5–7 minut a během této doby tekutinu promixujte, aby byla co nejjemnější.
Poznámka: Pokud se na hladině vytvoří pěna, sesbírejte ji.
Hotovým třešňovým džemem s agarem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a džem nechte volně vychladnout.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 3500–3700 ml džemu.
Tip: Chcete-li, můžete džem obohatit vanilkou, skořicí, citronovou šťávou, čokoládou nebo můžete místo bílého cukru použít třtinový.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

