Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňový džem s agarem jen ze 3 surovin

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Třešňový džem s agarem jen ze 3 surovin - postup přípravy

Třešňový džem s agarem je skvělým způsobem, jak si užít chuť čerstvého ovoce bez zbytečné chemie. Připravíte ho rychle a můžete ho použít na pečivo i do dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vypeckované třešně vložte do většího hrnce, kde je rozmixujte a smíchejte s cukrem. Do rendlíku odeberte 3 naběračky směsi, které smíchejte s Agar-Agarem. Směs vařte 5 minut. 

2. KROK

Jakmile směs zhoustne, vmíchejte do ní další 2 naběračky třešní a směs s Agar-Agarem přidejte do velkého hrnce s rozmixovanými třešněmi. 

3. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 5–7 minut a během této doby tekutinu promixujte, aby byla co nejjemnější. 

Poznámka: Pokud se na hladině vytvoří pěna, sesbírejte ji. 

4. KROK

Hotovým třešňovým džemem s agarem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a džem nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 3500–3700 ml džemu.

5. KROK

Tip: Chcete-li, můžete džem obohatit vanilkou, skořicí, citronovou šťávou, čokoládou nebo můžete místo bílého cukru použít třtinový.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů