Domácí česneková pasta

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
0 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí česneková pasta - postup přípravy

Česneková pasta je praktická hned z několika důvodů – jednak je to skvělý způsob, jak uchovat větší množství česneku před zkázou, jednak je její použití mnohem pohodlnější, než pokaždé loupat a drtit stroužky zvlášť. Svůj osvědčený recept s námi sdílela paní Jaroslava Slavíková, která však doporučuje použít při práci s čerstvým česnekem raději rukavice. Pálí!
1. KROK

Česnek vyloupejte ze slupek a semelte ho v mlýnku na maso s jemným nástavcem, případně ho nastrouhejte na jemném struhadle, prolisujte nebo naškrábejte nožem na jemnou konzistenci. Přisypejte 400 gramů soli, která poslouží jako konzervant, a vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Hotovou pastu naplňte do čistých a sterilizovaných skleniček (skvěle k tomu poslouží uzavíratelné skleničky od jogurtů), aby pasta dosahovala téměř po okraj hrdla. Pevně je uzavřete víčky a uložte do sklepa nebo do temné a chladné spíže. Otevřenou skleničku uchovávejte v lednici a používejte všude tam, kde byste použili česnek. Dejte ale pozor, pokrm už dále nesolte, anebo jen opatrně. Pasta je slaná dost.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 356 hlasů
Nahlásit chybu
92 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt