Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané palačinky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Slané palačinky - postup přípravy

Sladkou verzi zná a umí každý. Ale co takové slané palačinky, které jsou také oblíbenou pochoutkou? Ty se mohou stát originálním předkrmem i skvělým hlavním jídlem. Ukážeme vám recept, jak na ně. Příprava je mimořádně jednoduchá a chuť je dokonalá.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory jsou základ

To hlavní, co budete potřebovat a bez čeho se neobejdete, jsou brambory. Jako první je nutné je uvařit. A to ve slupce tak dlouho, dokud nebudou měkké. Potom je nechte vychladnout, následně je loupejte a potom můžete nakrájet na půl centimetrové plátky.




Připravte těsto na palačinky

Když jsou brambory připravené, je možné se pustit do přípravy těsta na palačinky. To je velmi jednoduché. Všechny ingredience, kromě pažitky a oleje stačí smíchat dohromady. Aby mělo těsto jemnou a nadýchanou konzistenci, doporučujeme použít kuchyňský mixér, kterým těsto vyšleháte do hladké struktury. Poté ho nechte asi 30 minut odpočívat.

Příprava na pánvi

Když je těsto odpočaté, ještě ho krátce mixérem prošlehejte a již ho můžete nabírat naběračkou a lít do rozpálené pánve s trochou oleje. Těsto by se mělo rozlít do krajů, ale nemělo by být příliš vysoké. Následně přichází čas na brambory, které naházíte dle vlastní chuti do samotného těsta. A takto smažíte. Když se prosmažují kraje, tak můžete palačinku otočit a opékat z druhé strany. I tady by to mělo být několik minut, dokud nebude připravena takzvaně dozlatova.

Můžete servírovat

Jakmile je palačinka opečená i z druhé strany, a to takzvaně do zlatova, můžete servírovat. Opatrně ji vyndejte z pánve a dejte na talíř. Následně na ni nasypejte poslední surovinu, kterou je trocha pažitky. Pokud byste si jídlo chtěli ještě vylepšit, je možné použít česnekový dip ze zakysané smetany.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů