Okurkový salát s ředkvičkami a smetanou - postup přípravy
Okurkový salát s ředkvičkami je osvěžující klasika, ideální nejen k letním jídlům. Můžete ho podávat s pečivem ke svačině, nebo z něj udělat výživnou přílohu k masu.
Základ
Dresink
Zeleninu omyjte a začněte s přípravou salátu. Pórek nakrájejte na tenká kolečka, která vložte do cedníku. Ten položte na mísu, pórek spařte horkou vodou a v tomto stavu je odložte bokem, než připravíte zbytek zeleniny.
Poznámka: Díky kroku s horkou vodou zelenina zkřehne, zachová si výraznou barvu a ztratí případnou hořkost, která by mohla salát znehodnotit.
V samostatné míse smíchejte na kolečka nastrouhanou salátovou okurku s ředkvičkami a k zelenině přidejte spařený pórek.
V další misce smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekaným koprem. Dresink smíchejte se zeleninou a okurkový salát s ředkvičkami podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking

