Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zimní okurkový salát s mrkví a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zimní okurkový salát s mrkví a cibulí - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete užívat osvěžující chuti zeleniny po celý rok. Zimní okurkový salát s mrkví můžete podávat jako svačinku s pečivem i přílohu k masu.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z omytých okurek odstraňte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na tenká kolečka. K zelenině přidejte nahrubo nastrouhanou, oloupanou mrkev a proužky cibule. 

2. KROK

Zeleninu smíchejte s olejem, octem, solí, pepřem, cukrem a překrojenými stroužky česneku. Jakmile se ingredience propojí, zeleninu nechte marinovat 1 hodinu. 

3. KROK

Zeleninou, včetně šťávy, naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Poté je nechte vařit 15 minut od bodu varu.

Poznámka: Sterilizace nádobí zabrání znehodnocení salátu bakteriemi.

4. KROK

Tip: Zimní okurkový salát s mrkví můžete podávat ke svačině s oblíbeným pečivem, jako přílohu k masovým pokrmům nebo ho použít k přípravě jednohubek.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů