Zdravý salát z pekingského zelí s kukuřicí - postup přípravy
Pochutnejte si na zdravém salátu z pekingského zelí s osvěžujícím dresinkem ze smetany a medu. Skvěle se hodí ke svačině i jako příloha k hlavnímu jídlu.
Základ
Dresink
Na proužky nakrájené pekingské zelí smíchejte s nakrájenou salátovou okurkou, kukuřicí a nasekanou petrželkou. Poté pokračujte s přípravou dresinku.
Poznámka: Kukuřici použijte bez nálevu.
V samostatné míse smíchejte zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou, balzamikovým octem, olejem medem a hořčicí. Směs ochuťte solí, pepřem a smíchejte ji se zeleninou.
Tip: Zdravý salát z pekingského zelí můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také zastudena. Pokrm se hodí ke svačině, ale také jako příloha k hlavnímu jídlu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rezepte schnell & einfach