Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá bramborová pizza na plech

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlá bramborová pizza na plech - postup přípravy

Nemusíte složitě připravovat těsto, abyste si pochutnali na pokrmu s bohatou chutí. Rychlá bramborová pizza na plech je vhodná k obědu i jako svačinka na cesty.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na potření

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte, poté je properte ve vodě, vymačkejte z nich maximum šťávy a osušte je čistou utěrkou. Následně je rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem.

2. KROK

Zeleninu smíchejte s vejci, mletou sladkou paprikou, solí a moukou. 

Tip: Abyste se vyhnuli vzniku hrudek, mouku před použitím prosejte. 

3. KROK

Bramborový základ pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut a připravte směs na potření, smícháním sýra, zakysané smetany, soli a smetany na vaření.

Tip: Smetanu na vaření můžete nahradit mandlovým mlékem. 

4. KROK

Brambory potřete smetanovou směsí, pokryjte je plátky rajčat, kolečky cibule, červenou paprikou, lístky bazalky a strouhaným sýrem. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

5. KROK

Rychlou bramborovou pizzu na plech pečte dalších 15 minut a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Pizza chutná i zastudena a hodí se tak i jako svačinka na cesty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Welt des Essens

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů