Rizoto s mletým masem a lečem

i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rizoto s mletým masem a lečem - postup přípravy

Rychlovka z rýže, masa a různé zeleniny ve stylu rizota se připravuje snad v každé české domácnosti. Obvykle je tento recept proměnlivý podle toho, jaké suroviny se právě doma nacházejí, paní Andy Chudobová a její rodina mají ale nejraději rizoto s lečem.
1. KROK

Rýži nechte uvařit doměkka tak, jak jste zvyklí. V hrnci na oleji osmahněte dvě jemně nakrájené cibule a pokrájené stroužky česneku. Když cibule mírně zezlátne, přidejte mleté maso a restujte ho dozlatova. Podle chuti maso osolte, opepřete a přidejte jakékoliv jiné koření, které máte rádi.

2. KROK

Do hrnce k masu přihoďte čerstvou petrželku nebo jinou zelenou bylinku, přilijte trochu sójové omáčky a nechte asi 15 minut maso restovat na mírném ohni. Pak přilijte lečo ze sklenice a nechte dalších 15 minut probublávat. Nakonec přisypejte doměkka uvařenou rýži a vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Hotové rizoto podávejte posypané strouhaným sýrem a doplněné o nakládané okurky, cibulky nebo jinou oblíbenou zeleninu.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 206 hlasů
Nahlásit chybu
115 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty