Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové řezy s kakaovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Piškotové řezy s kakaovým krémem - postup přípravy

Piškotové řezy s kakaovým krémem potěší všechny milovníky klasických dezertů. Křupavý základ a jemný krém tvoří skvělou kombinaci, která se hodí i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

K navlhčení

Krém

Šlehačka

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte do pěny, do které přidejte cukr, v několika dávkách a za stálého šlehání. Směs šlehejte 10 minut, dokud nevznikne hustá světlá hmota. 

2. KROK

Do směsi přidejte vanilkový extrakt, a jakmile se ingredience propojí, do ní ručně vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Těsto vylijte do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25–35 minut. 

Tip: Zda je těsto hotové, si ověřte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.

4. KROK

Vychladlý piškot horizontálně rozkrojte na dvě části a jednu z nich vraťte do formy na pečení, kde ji potřete vodou, smíchanou s alkoholem. 

Tip: K navlhčení můžete použít rum nebo alkohol nahradit citronovou šťávou.

5. KROK

Pokračujte s přípravou nadýchaného krému. Želatinu v prášku smíchejte s vroucí vodou, ve které ji nechte rozpustit a směs nechte vychladnout. 

6. KROK

Mezitím v hrnci rozpusťte máslo, do kterého vmíchejte cukr s kakaem a lžící vody. Asi po 2 minutách, až se ingredience rozpustí, přidejte želatinu. Směs ostavte z tepla a nechte ji vychladnout. 

7. KROK

V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte do ní kakaovou směs, za stálého šlehání. Poté, co se ingredience propojí a vznikne krém, naneste ho na korpus ve formě.

8. KROK

Krém zakryjte druhou částí korpusu a dezert vložte na 30 minut do lednice. Poté korpus také navlhčete vodou s alkoholem a potřete ho šlehačkou, vytvořenou ze smetany a moučkového cukru. 

9. KROK

Tip: Aby si šlehačka zachovala svůj tvar a dezert dokonale ozdobila, v závěru do ní vešlehejte ještě kokosovou mouku nebo sušené mléko či ztužovač šlehačky. 

10. KROK

Piškotové řezy s kakaovým krémem ozdobte nastrouhanou čokoládou a vložte je na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů