Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gruzínská rajčatová omáčka s bylinkami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Gruzínská rajčatová omáčka s bylinkami - postup přípravy

Gruzínská rajčatová omáčka je aromatická příloha, která pozvedne každé jídlo na novou úroveň. Skvěle se hodí k masu, grilované zelenině i oblíbenému pečivu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Koriandr nasekejte najemno a vložte ho do hmoždíře. K bylince přidejte sůl, česnek a ingredience rozmělněte. Směs přendejte do jiné mísy a do hmoždíře vložte bazalku. 

2. KROK

Bazalku ochuťte solí, rozmělněte ji a přidejte ji ke koriandru. Do směsi vmíchejte nakrájenou jarní cibulku s rajčatovým protlakem, přidejte koření Adžika, Chemli suneli a cukr. 

3. KROK

Poznámka: Adžika s Chmeli suneli je koření, tradičně používané v gruzínské kuchyni. Rajčatové omáčce dodá jedinečnou, příjemně pikantní chuť. 

4. KROK

Nakonec do směsi vmíchejte vinný ocet a vodu. Chcete-li pikantnější omáčku, můžete přidat pepř nebo trochu chilli.

Poznámka: Množství vody určete na základě vlastních preferencí na hustotu omáčky.

5. KROK

Rajčatovou omáčku skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici. 

Tip: Omáčka se skvěle hodí jako doplněk masům a poslouží i jako dip k oblíbenému pečivu nebo zelenině.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů