Buchty s jahodovou náplní a drobenkou - postup přípravy
Vytvořte u sebe doma pohádkovou atmosféru prostřednictvím nádherné vůně pečených buchet s jahodovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a mají osvěžující chuť.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na potření
Začněte s přípravou náplně. Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte na menší kousky a vložte je do rendlíku, kde je smíchejte s polovinou klasického cukru a vanilkovým cukrem.
Jahody zahřívejte 1,5–2 minuty, přidejte k nim směs zbytku cukru se škrobem a pokračujte ve vaření ještě minutu, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Jahodovou náplň přendejte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte volně chladnout.
Tip: Aby na povrchu nevznikl škraloup, fólie by se měla náplně přímo dotýkat.
Pokračujte s přípravou těsta. Mléko smíchejte se lžící cukru, sušeným droždím, a jakmile se rozpustí, přidejte 4 lžíce mouky.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.
Směs zakryjte a nechte ji 15 minut kynout na teplém místě. Poté do ní vmíchejte zbytek cukru, mouky, vanilkový cukr, sůl, vejce a vytvořte těsto, které vložte do olejem vymazané mísy. Tu zakryjte a těsto nechte kynout 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na 16 kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte kynout ještě 5–10 minut. Mezitím připravte drobenku, smícháním změklého másla, klasického i vanilkového cukru a mouky.
Z každého bochánku poté vytvořte placičku, jejíž střed pokryjte jahodovou náplní, kterou do těsta zabalte. Naplněné bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout posledních 15 minut.
Na závěr dezert potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 22–23 minut.
Tip: Buchty s jahodovou náplní podávejte až po vychladnutí, aby byly lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Танюшина Кухня

