Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé zeleninové placky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlé zeleninové placky - postup přípravy

Receptů na zeleninové placky je vskutku požehnaně. Pokud se však rozhodnete pro ten následující, rozhodně nebudete litovat. Ve výsledku připravíte chutný a sytý pokrm, který si můžete dopřát nejen na svačinku, ale také k rychlé večeři.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve začněte přípravou základu na těsto. V míse si tedy vyšlehejte vejce se solí, cukrem a pak přilijte i kefír. Dále vložte zakysanou smetanu, jedlou sodu anebo kypřící prášek do pečiva.




Potom též sladkou mletou papriku, pepř dle chuti a nakonec vsypte i prosátou hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujte polotuhé těsto.

Dokončování zeleninového těsta

Dále si na pánvi rozpalte trochu slunečnicového oleje a na něm orestujte loupanou a nahrubo strouhanou mrkev společně s jemně nasekanou cibulí (taktéž oloupanou). Nakonec přidejte i omyté a najemno pokrájené hlávkové zelí, osolte dle potřeby a restujte ze všech stran při pravidelném míchání.

Zeleninu můžete dle potřeby podlít vodou, aby se nepřipalovala a lépe změkla. Hotovou směs po několika minutách odstavte a vložte k těstu. Vše vařečkou dobře propojte.

Smažení zeleninových placek a jejich servírování

Nyní si k ruce vezměte větší pánev a na ní rozpalte trochu oleje. Pak na dno pokládejte pomocí lžíce menší množství těsta a tvořte placky. Ty smažte dozlatova z obou stran. Podávejte dle libosti s jakýmikoliv omáčkami a dipy. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů