Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Odvar z cibule a bobkového listu proti kašli

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Odvar z cibule a bobkového listu proti kašli - postup přípravy

Když vás bolí v krku a kašel ne a ne ustat, uvařte si tento odvar z cibule a bobkového listu. Při nachlazení, chřipce i koronaviru rozpustí hleny a usnadní dýchání, navíc nestojí takřka nic a je raz dva hotový!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si cibuli, která je základem cibulového čaje. Odstraňte z ní jen vrchní slupky, zbylé hnědé slupky ponechte, odkrojte konce a rozčtvrťte. Vhodné je používat cibule z ekologického zemědělství. Hrnec postavte na sporák, vlijte vodu, po dosažení varu přidejte nakrájenou cibuli a bobkový list, vařte na mírném plamenu asi 10 minut. Vypněte sporák, poté přikryjte pokličkou a nechte 15 minut odstát. Slijte přes sítko, ještě teplý čaj oslaďte medem a vypijte. Doporučuje se pít 1–2krát denně.

2. KROK

Cibule patří mezi přírodní antibiotikum, obsažené látky potlačují množení bakterií a plísní, čímž pomáhají během virových onemocnění. Cibule dokáže vyčistit plíce od hlenu a usnadnit bolestivé odkašlávání, současně ale posiluje sliznici a čistí střeva. Navíc povzbuzuje imunitu, protože obsahuje velké množství vitamínů C a řady B.

3. KROK

Cibulový čaj je vhodný také pro pacienty s cukrovkou, astmatem nebo hypertenzí. Pomůže i se střevními obtížemi nebo bolestmi žaludku, dokonale vyčistí sliznice i cévy. Čaj je možné užívat při zánětech močového měchýře, vzhledem k antibakteriálním účinkům likviduje přemnožené bakterie i zánět.

4. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů