Pečená rajčata s petrželkou a česnekem - postup přípravy
Pečená rajčata s petrželkou a česnekem jsou šťavnatou přílohou k masovým pokrmům nebo doplňkem do salátů. Potěšte své smysly jejich intenzivní chutí.
Základ
Náplň
Na posypání
Rajčata omyjte a na jedné straně je nakrojte do kříže. Pokračujte s přípravou náplně.
Poznámka: Řezy veďte přibližně do středu každého rajčete.
Omytou, nasekanou petrželku smíchejte s nakrájeným česnekem, olivovým olejem a solí. Střed rajčete vysypte solí a vložte do něj vzniklou náplň.
Rajčata poté vyskládejte do zapékací mísy a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Tip: Pokud nemáte mísu s nepřilnavým povrchem, vymažte ji trochou oleje.
Pečená rajčata vložte do sterilizovaných sklenic, do kterých rovnoměrně nalijte i šťávu, kterou zelenina během pečení pustila a sklenice uzavřete. Následně je zakryjte utěrkou a nechte je vychladnout.
Po vychladnutí sklenice s rajčaty skladujte na tmavém a chladném místě. Skvěle se hodí jako doplněk k masovým pokrmům nebo do salátů.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři sklenice o objemu 700 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

