Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená rajčata s petrželkou a česnekem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečená rajčata s petrželkou a česnekem - postup přípravy

Pečená rajčata s petrželkou a česnekem jsou šťavnatou přílohou k masovým pokrmům nebo doplňkem do salátů. Potěšte své smysly jejich intenzivní chutí.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a na jedné straně je nakrojte do kříže. Pokračujte s přípravou náplně. 

Poznámka: Řezy veďte přibližně do středu každého rajčete.

2. KROK

Omytou, nasekanou petrželku smíchejte s nakrájeným česnekem, olivovým olejem a solí. Střed rajčete vysypte solí a vložte do něj vzniklou náplň. 

3. KROK

Rajčata poté vyskládejte do zapékací mísy a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Pokud nemáte mísu s nepřilnavým povrchem, vymažte ji trochou oleje.

4. KROK

Pečená rajčata vložte do sterilizovaných sklenic, do kterých rovnoměrně nalijte i šťávu, kterou zelenina během pečení pustila a sklenice uzavřete. Následně je zakryjte utěrkou a nechte je vychladnout.

5. KROK

Po vychladnutí sklenice s rajčaty skladujte na tmavém a chladném místě. Skvěle se hodí jako doplněk k masovým pokrmům nebo do salátů. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři sklenice o objemu 700 ml.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů