Broskve ve sladkém nálevu jen ze 3 surovin - postup přípravy
Broskve ve sladkém nálevu vám umožní užívat si čerstvou chuť šťavnatého ovoce během celého roku. Jsou voňavé a hodí se jako doplněk k dezertům i hlavním jídlům.
Ingredience
Broskve omyjte, naplňte jimi sterilizovanou sklenici a zalijte je horkou vodou. Sklenici zakryjte víčkem a nechte ji stát 30–40 minut.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 3000 ml.
Po této době vodu ze sklenice přelijte do hrnce, dejte ji znovu vařit a do sklenice s ovocem mezitím přidejte kyselinu citronovou s cukrem.
Asi po 3 minutách zalijte ovoce horkou tekutinou, sklenici pevně uzavřete a několikrát ji protřepte, aby se ingredience rozpustily.
Broskve ve sladkém nálevu nechte vychladnout, dnem vzhůru, pod utěrkou a poté je uchovávejte na tmavém a chladném místě.
Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici.
Tip: Ovoce můžete použít jako doplněk k hlavním jídlům i k přípravě dezertů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko

