Klasický šopský salát s rajčaty a fetou - postup přípravy
Pochutnejte si na osvěžující směsi šťavnaté zeleniny a jemného sýra s výraznou chutí. Připravte si klasický šopský salát, který se hodí ke svačině i jako příloha k masu.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte nakrájená rajčata s oloupanými, nakrájenými okurkami a paprikami.
Poznámka: Z okurek odřízněte okraje, které by mohly způsobit hořkost zeleniny. Z paprik předem odstraňte semeníky.
Do směsi přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, fetu, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, olej s jablečným octem a ingredience důkladně zamíchejte.
Klasický šopský salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě ho vložte aspoň na 40 minut do lednice, před podáváním.
Tip: Na závěr můžete každou porci posypat ještě trochou fety.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepttura

