Cherry rajčata na zimu s koprem - postup přípravy
Tento recept je skvělým způsobem, jak uchovat čerstvou chuť zeleniny po celý rok. Cherry rajčata na zimu jsou aromatická a hodí se do salátů i jako příloha k masu.
Základ
Marináda (1000 ml)
Do sklenice vložte kuličky pepře, stroužek česneku, list třešně a květ kopru.
Poznámka: Ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 750 ml.
Do sklenice přidejte omytá a osušená cherry rajčata a vlijte do nich čistou vodu. Sklenice volně zakryjte víčky a nechte je 5–10 minut stát.
Vodu následně přelijte do hrnce, smíchejte ji s cukrem, solí, bobkovým listem a přiveďte ji k varu. Po 3 minutách přilijte ocet a marinádou naplňte sklenici s rajčaty.
Cherry rajčata na zimu ve sklenicích pevně uzavřete a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Skladujte je na chladném a tmavém místě aspoň 2–3 týdny před konzumací.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Превкусно

